top of page

SOSYAL ETKİ

İGP olarak yürüttüğümüz farklı projeler ve geliştirdiğimiz modellerle toplumsal olarak ihtiyaç duyulduğunu düşündüğümüz alanlar üzerinde yenilikçi, sürdürülebilir ve erişilebilir projeler hayata geçiriyoruz. Yürüttüğümüz projelerle Türkiye'nin dört bir yanında binlerce gence ve çocuğa erişirken aynı zamanda gönüllülerimizin yetkinliklerini arttırmayı ve sosyal etki alanlarını genişletmeyi hedef ediniyoruz. Bu kapsamda 2013 yılından beri farklı alanlarda yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemizin dört bir yanında binlerce gence ve çocuğa dokunma şansımız oldu.  Amacımız toplumsal sorunlara çözüm olabilecek modeller yaratmak, uygulamak ve paylaşmak.

OK1_edited.jpg

Oyuncak Kütüphanesi

Çocukların sadece akademik ihtiyaçlarını değil, sosyal ve kişisel gelişimlerinin de desteklenmesi amacıyla yarattığımız Oyuncak Kütüphaneleri Anadolu’daki köy okullarında okuyan çocukların en büyük sosyal ihtiyaçları olan oyuncaklarla bir araya gelmelerini ve sürdürülebilir bir ortamda, bir kütüphane çatısı altında çocuklara düzenli olarak şahsen sahip olabileceklerinden çok daha fazla ve yararlı oyuncaklara okullarında erişim sağlayabilmelerine imkân tanımaktadır.

 

2015 yılında "81 Şehir 81 Oyuncak Kütüphanesi" mottosuyla yola çıktığımız proje kapsamında 42 farklı şehirde Oyuncak Kütüphanesi kurulmuştur. Kurduğumuz Oyuncak Kütüphanelerinden her yıl 20.000'den fazla çocuk yararlanmaktadır.

Hayal Atölyesi

Hayal Atölyesi projesi ile ekonomik anlamda zor şartlar altında okuyan ilkokul öğrencilerinin bir senelik kırtasiye ihtiyaçlarını karşılarken onlarla birlikte hayalleri üzerine birer günlük atölyeler gerçekleştirilmektir. 2010 - 2023 seneleri arasında 13.000'den fazla çocuğun bir yıllık kırtasiye ihtiyacı karşılanmış ve gerçekleştirilen atölyelere katılımları sağlanmıştır.

IMG_9080.jpg

Küçük Eller Büyük Hayaller

Küçük Eller Büyük Hayaller projesi sosyo-ekonomik anlamda dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve yirmi birinci yüzyıl yetkinlikleri kazandırmak amacıyla daha önceden belirlenen müfredat kapsamında yer alan konuları çocuklarla her hafta oyunlarla birlikte işlemek üzerine kurulmuştur. 2013 senesinden bu yana başarıyla hayata geçirilen proje kapsamında 3312 çocuk projeden mezun edilmiştir.

Hayallerimi Kodluyorum

Çocukların analitik düşünme becerilerinin ve yaratıcılıklarının gelişmesine, problem çözme yeteneklerinin artmasına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Hayallerimi Kodluyorum projesi ile çocukların keyifli bir şekilde kodlama öğrenmesi hedeflenmiş ve proje kapsamında 2016 - 2020 yılları arasında 400 çocuğa kodlama eğitimi verilmiştir.

DVxWLIFW4AAcX9T.jpeg
D2meyd-XQAAGa96.jpeg

STEAM

Ortaokul çağındaki çocukların bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarına olan ilgilerini arttırmak, yaratıcılıkları ve merak duygularını geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında sayısız deneye imza atarak geleceğin Aziz Sancarları, Uğur Şahinleri ve Özlem Türecilerinin yetiştirilmesine katkı sunulması amaçlanmaktadır. İstanbul’un farklı semtlerindeki ortaokullarda 2136 çocuğa STEAM eğitimi verilmiştir.

19 Mayıs 1919 Fidan

İstanbul Gençlik Platformu olarak 19 Mayıs 2022 tarihinde Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında 400'ü aşkın gönüllümüzle önce Anıtkabir'de Atamızın huzuruna çıktık akabinde ise 1919 adet fidanı Atamızın anısına toprakla buluşturduk. 

1919 Fidan.jpeg
Adıyaman.jpeg

Adıyaman 23 Nisan Çocuk Festivali

İstanbul Gençlik Platformu olarak Adıyaman Belediyesi, Ataşehir Belediyesi ve GoKidy iş birliği ile 23 Nisan 2024 tarihinde Adıyaman ilinin 23 Nisan Çocuk Festivalini hayata geçirdik. Bir şehrin çocuklarının yüzünü gülümsetebilmenin mutluluğu ile düzenlediğimiz festivale yüzlerce çocuk katılırken 23 Nisan coşkusu ve mutluluğunu düzenlediğimiz oyunlar ve atölyelerle hep birlikte yaşadık.

İletişim

Arap Cami Mahallesi, Hediye Sk. No:6, Kaleseramik Binası. Kat:1 - 2, 34421 Beyoğlu/İstanbul, Turkey

  • Instagram
  • X
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Youtube

Mesajınız için teşekkürler.

bottom of page